#MUTO

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

“Malo Boga malo Vraga, tako tražimo svoju zlatnu sredinu, ali sve smo mutaviji i mutaviji i zato se sve više strašimo života, zar ne?”

Ovaj serijal MUTO je rezultat moga čitanja i istraživanja, pokušaj da se dobije malo drugačiji pogled na život i stvarnost od uobičajenog pogleda stvorenog našim uvjerenjima. Ja sam samo malo svoga štiha dodao.

Vaš Galvanizator

#2 – U SREDINI DOBRA I ZLA

Do sada nitko još nikada nije dokazao, čak niti pokušao dokazati da je vrednovanje „dobroga“ i „lošega“ jednako za sve ljude. Nitko drugi nikome ne može reći što je za njega najbolje, jer nitko drugi ne može vidjeti stvarnost tuđim očima.

#3 – MUTO, MUTAV MUTO

Starogrčki filozof Heraklit je davno rekao „penta rei“ ili „sve teče“, a što je Preradović parafrazirao u „samo mjena stalna jest“.  On tvrdi da je svijet pun suprotnosti i sve je u kretanju i nema nepromjenjivog bitka. Sve stvari proizlaze iz jednog, a jedno iz svih stvari.

#4 – STRAH OD ŽIVOTA

Panta rei, i tako danas, glavno je pitanje isto kao i na početku. Je li evolucija proces koji vuče prema nekakvom krajnjem cilju negdje u budućnosti ili nas slučajne mutacije slučajno guraju naprijed?


Ako želite odmah po nekoj novoj objavi dobiti sadržaj na vaš e-mail, unesite adresu i pošaljite.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s