#ZAKONOPOKLONSTVO

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Sigmund Freud je rekao: “sloboda pojedinca nije proizvod civilizacije, ona je postojala davno prije civilizacije”

Činjenica ne može biti vjerojatnost, niti je vjerojatnost činjenica. Činjenica je da 20%, 70% ili 99,76% “toga” nije “to“. Niti može biti pravedno nešto što je 30% pravedno, niti može biti pošten onaj koji je 43,87% pošten. Pošten nije onaj koji je “pošten po potrebi” nego onaj koji je “pošten po prirodi“.

ideološki dorađena informacija nije činjenica pa i “statistika” na temelju toga nije neka znanost. A takva “znanost” je, kako vidimo, postala jedna vrsta naše nove religije, podloga za vrednovanje pravde i nepravde u nekom društvu.

Na kraju u nekoj državi ona postane ozakonjena kroz “morati” i “ne smjeti” to i tako.

Ipak, kad govorimo o pravdi i nepravdi onda govorimo o ljudskom idealu, po definiciji ideal je težnja koja nikad ne može biti dostignuta, a logična posljedica svake ideologije pravednosti je iluzija utopija.

Ovaj serijal je rezultat iskustva, gledanja, čitanja i istraživanja. Mali pokušaj da u ovim, ne baš običnim vremenima, pružim drugačiji pogled na život od uobičajene TV ideologije koju većina besprijekorno slijedi.

Vaš Galvanizator

#1 IDEOLOZI INTERESA

U Svemiru, prirodi, među bićima, ne postoji način da jedno djeluje na drugo a da drugo istovremeno ne djeluje na prvo. Po zakonu akcije i reakcije, sila se uvijek upotrebljava s jedne i druge strane i to ni u kojem slučaju nema veze sa ljudskim viđenjem pravednosti, to je jednostavno u prirodi tako. Kad govorimoNastavi čitati “#1 IDEOLOZI INTERESA”

#2 TO, TAKO i TOČKA

Činjenica je da ovisno o prostoru i vremenu drveća rastu u šumi i bez predumišljaja zloće bilo kojega od njih, jedno naraste a puno njih zakržlja. Isto pravilo prostora i vremena vrijedi i za ljude. To nema veze sa pravdom ili nepravdom. Zato ne postoji igra u životu na ovoj planeti koji nema neka prirodnaNastavi čitati “#2 TO, TAKO i TOČKA”

#3 IDEOLOGIJA KOLATERALA

Sada, u slučaju “korona X”, neki jedva čekaju pravo cjepivo kao jedino moguće rješenje, neki pak čekaju “rezultate eksperimenta”. Jedan se neće cijepiti dok ne vidi rezultat a drugi mu sa TV svaki dan govori “cijepi se, misli na druge” Ipak, kako cijepljenje u slučaju “korona X” nije „to i točka“ obaveza, ljudi imaju izbora.Nastavi čitati “#3 IDEOLOGIJA KOLATERALA”

#4 U REDU NA REDU

Po prirodi stvari, nema čovjeka na svijetu koji stvari može do kraja znati, a još manje razumjeti. Ipak, čovjek može , u svakom trenutku svoga života, hajati o tome što radi, biti odgovoran za svoje činidbe, a ne samo se baviti higijenom pranja ruku po uzoru na slavnog Poncija Pilata. Hajati o vlastitoj činidbi jeNastavi čitati “#4 U REDU NA REDU”


Ako želite odmah po nekoj novoj objavi dobiti sadržaj na vaš e-mail, unesite adresu i pošaljite.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s